Kaksi hymyilevää naista pöydän äärellä. Pöydällä värikkäitä avaruuskappaleita, kuten lieriöitä, kartioita ja palloja. Kuvan päällä logot LUMATIKKA+ ja Opetushallitus rahoittaa hanketta. Kuvaaja Veikko Somerpuro.

Varmista paikkasi tulevan syksyn LUMATIKKA+ -koulutuksista

Haluatko täydentää osaamistasi matematiikan opetuksesta tulevana syksynä? Merkitse jo nyt kalenteriisi syksyn koulutusaikataulumme ja tilaa sähköpostiisi muistutus siitä, kun ilmoittautuminen koulutuksiin alkaa. Vai etkö malta odottaa syksyä? Lue siinä tapauksessa lisää itsenäisesti suoritettavista kesäopinnoista.

Kesän 2024 opinnot

Itsenäiset teoriaopinnot kevään päättyneellä kurssialueella

Hyödynnä kesäloma tutustumalla verkkokurssiemme teoriaosuuksiin!

Opettajia tietokoneen ääressä ryhmätöissä
Lisätiedot itsenäisistä kesäopinnoista

LUMATIKKA+ -ohjelman ensimmäinen koulutuskierros keväällä 2024 on tavoittanut jo 400 opettajaa eri asteilta! Jäivätkö verkko-opintosi kesken tai et ehtinyt lainkaan aloittamaan koulutusta? Kevään verkkokurssit päättyvät su 9.6., mutta kurssien teoriaosuudet jäävät nähtäville tämän jälkeenkin. Voit tutustua materiaaleihin itsenäisesti kesäloman aikana ja suorittaa teoriaosaajan todistuksen automaattisesti tarkistuvien tehtävien avulla. Huomaathan, että koulutusohjelman henkilökunta on lomalla kesäkauden, eikä tarjolla ole tukea esim. teknisten pulmien varalta.Tutustu kurssivalikoimaan ja kurssialueelle liittymisen ohjeisiin kotisivumme osiosta Verkkokoulutukset. Jokaisen kurssin esittelysivun kautta löydät linkin kyseisen kurssin oppimisympäristöön DigiCampuksella. Jos haluat syksyllä syventää osaamistasi käytännön osiolla, voit liittyä tällöin uudella kurssialueella jatkajien ryhmään.

Syksyn 2024 opinnot

Ohjatut verkko-opinnot 2.9.–1.12.

Starttaa syyskausi omaan tilanteeseesi mukautuvin verkko-opinnoin!

Taulukko koulutusohjelman rakenteesta. LUMATIKKA+1 Matematiikan erityispedagogiikkaa läpi koulutusrajojen. LUMATIKKA+ 2 Arviointi matematiikan opetuksen ja oppimisen ytimessä eri luokka-asteilla. LUMATIKKA+ 3 Matematiikan erityisdidaktiikkaa eri asteilla.
LUMATIKKA+ -ohjelman verkkokurssit.
Lisätiedot syksyn verkko-opinnoista

Verkkokurssiemme syyslukukausi on 2.9.–1.12.2024. Laaja koulutusohjelma sisältää 7 suomenkielistä ja 2 ruotsinkielistä kurssia. Voit kiinnostuksesi ja aikataulusi perusteella osallistua kursseista yhdelle tai useammalle kerralla.

Myös yksittäisen kurssin laajuus ja suoritustahti mukautuu valintasi mukaan sopimaan oman työsi ohella suoritettavaksi. Valitse kursseilla suoritustavaksi jokin näistä:

  1. Teoriaosaaja – tutustut kurssin teoriaosuuksiin ja teet automaattisesti tarkistuviin tehtäviin perustuvan teoriatestin. Täysin aikatauluton itsenäisesti suoritettava kurssimuoto. Sopii myös muille kuin opetustyössä parhaillaan oleville.
  2. Teoriaosaaja + Opetuksen kehittäjä – teoriaosuuksien lisäksi suunnittelet ja toteutat opetuskokeiluja oman ryhmäsi kanssa. Etenet yhteisessä joustavassa aikataulussa muiden osallistujien kanssa saaden kollegiaalista tukea. Tässä kurssimuodossa sinun tulee olla parhaillaan opetustyössä.
  3. Jatkaja – valitse tämä ryhmä, jos olet kevään tai kesän aikana suorittanut kurssin teoriaosuuden ja haluat syventää osaamistasi käytännön Opetuksen kehittäjä -osuudella.

Kurssien sisällöt ja tavoitteet on esitelty tarkemmin verkkosivumme kohdassa Verkkokoulutukset. Ilmoittautuminen kursseille alkaa elokuussa 2024. Voit tilata tästä sähköpostimuistutuksen ilmoittautumisen alkamisesta.

Ruotsinkielinen verkkowebinaari 29.10.

Tervetuloa ruotsinkieliseen verkkowebinaariimme, joka pidetään 29.10. klo 15.00-16.30. Aiheena on Arviointi ja palautteen antaminen matematiikan opetuksen kontekstissa. Mukana menossa vierailevana professorinamme on Lisa Björklund Boistrup. Ilmoittautuminen webinaariin avataan myöhemmin.

Lähikoulutuspäivät (Helsinki, Vaasa, Jyväskylä)

Kuule, kokeile ja keskustele lähikoulutuksissa!

Lisätiedot syksyn lähikoulutuksista

Koe lähikoulutuksissamme ajatuksia herättäviä asiantuntijoiden alustuksia, aikaa testata toiminnallisia tehtäväideoita käytännössä ja vilkasta keskustelua kollegoiden kesken. Voit osallistua koulutuksiin, vaikka et suorittaisi verkkokurssejamme. Koulutukset on suunnattu työssä oleville opettajille, muut voivat ilmoittautua varasijoille. Koulutuspäivät ovat yhteisiä kaikkien asteiden opettajille, mutta osan aikaa voimme työskennellä myös astekohtaisissa ryhmissä.

Syksyn koulutuspaikkakunnat ovat:

  • Helsinki ma 23.9.2024 klo 13–16.30
  • Vaasa ma 30.9.2024 klo 13–16.30
  • Jyväskylä ma 28.10.2024 klo 13–16.30

Ilmoittautuminen koulutuspäiviin on alkanut 21.5. Ilmoittautuminen kuhunkin tilaisuuteen päättyy kahta viikkoa ennen koulutusta. Lue lähikoulutuksista lisää ja ilmoittaudu osiossa Lähikoulutukset!

Muistutus ilmoittautumisesta

Tilaa muistutusviesti ilmoittautumisen alkamisesta!

Lisätiedot muistutusviestin tilaamisesta

Avaamme lähikoulutusten ilmoittatumisen myöhemmin toukokuussa ja verkkokurssien rekisteröitymisen elokuun lopussa. Haluatko että muistutamme sinua sähköpostilla, kun pystyt ilmoittautumaan koulutuksiin? Tilaa siinä tapauksessa muistutusviesti suoraan sähköpostiisi verkkosivumme kohdassa Muistutus.

Top