Meistä

Meistä

LUMATIKKA on paljon kiitosta kerännyt täydennyskoulutusohjelma matematiikan parissa työskenteleville varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen ja toisen asteen opettajille. Koulutuksen ovat rakentaneet seitsemän yliopistoa ja ammattikorkeakoulua LUMA-keskus Suomi -verkostosta. Hankkeen toteuttamisen on mahdollistanut Opetushallitus, joka rahoitti ohjelmaa vuosina 2018–2022. Tuolloin hankkeessa järjestettiin ohjattua täydennyskoulutusta. Hankkeen työryhmään voit tutustua tämän sivun alavalikosta Tekijät.

Vaikka hankerahoitus päättyi vuoteen 2022 eikä ohjattuja lukukausia enää järjestetä, ovat materiaalit saatavilla jatkossakin seuraavilla tavoilla:

  • Itseopiskelukurssit: Hankkeen keskeisin näkyvä kädenjälki verkkokurssien kokonaisuus löytyy maksuttomasti itseopiskeluversiona Digicampus-sivustolta. Kursseja voi opiskella verkossa itsenäisesti ilman aikataulutettua etenemistä. Tukea opintoihin voit löytää myös tämän sivun alavalikosta UKK.
  • Tutkinto-opinnot: Yliopistojen opettajankoulutuksen kanssa luodun yhteistyön tuloksena LUMATIKKA-kurssit on saatu Helsingin yliopiston ja Åbo Akademin kasvatustieteellisten tiedekuntien opetussuunnitelmiin. Kyseisten yliopistojen tutkinto-opiskelijoille tarjotaan siten matematiikan opetuksen ja oppimisen LUMATIKKA-koulutusta, josta voi saada rekisteröityä opintopisteitä. Kurssit järjestetään erillisessä, yliopiston omassa, oppimisympäristössä. Helsingin yliopiston LUMATIKKA-kurssit ovat myös suoritettavissa kurssimaksua vastaan avoimen väylän kautta.
  • Materiaalit: Hankkeen aikana syntyi kattava ja laadukas opetusalan asiantuntijoiden tuottama kokoelma opetusvideoita, jotka on jaettu avoimesti Youtube-kanavalle LUMATIKKA. Lisäksi LUMATIKKA-hankkeessa kuvatuista opetusvideoista, -ideoista ja muista kirjallisista kurssimateriaaleista on koottu yhteensä 28 materiaalikokoelmaa Avointen oppimateriaalien kirjaston aoe.fi-palveluun. Tarkemmin siitä, mistä LUMATIKKA-täydennyskoulutuksessa on ollut kyse voi lukea myös LUMATIKKA-ohjelman toimittamasta matematiikan opetuksen teemanumerosta LUMAT-B-lehteen. Kaikki nämä ja muut materiaalit löydät kootusti yllä linkatulta Materiaalit-sivulta.

Koulutuksen oppijalähtöiset, toiminnalliset ja konkreettiset sisällöt auttavat siten hankekauden jälkeenkin herättämään ja kasvattamaan oppijoiden matikkainnostusta!

Kuvassa kollaasi hankkeen tekijöistä.
Kuvassa LUMATIKKA-hankkeen tekijöitä kokoustamassa ja kouluttamassa.
Top