Rekisteriseloste

Henkilötietolain (523/99) 10 §:n mukainen rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä
Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy
Y-tunnus: 2764406-8

2. Rekisterinpitäjän yhteystiedot
Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy
PL 53 (Fabianinkatu 32)
00014 HELSINGIN YLIOPISTO
hyplus.helsinki.fi
Helsingin yliopiston vaihde: 0294 1911
Sähköpostiosoite koskien rekisteriasioita taydennyskoulutus-info@helsinki.fi

3.Rekisterin nimi
LUMATIKKA

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Henkilötietojen käsittelyn ja rekisteröinnin tarkoituksena on viestintä LUMATIKKA-ohjelmasta.

Rekisterissä henkilötietoja säilytetään niin kauan, kun HY+ näkee sen tarpeelliseksi tai rekisteröity haluaa itse pysyä postituslistalla. Rekisteröity voi halutessaan peruuttaa tilauksen, minkä jälkeen hänen tietonsa poistetaan rekisteristä tietosuojaohjeiden mukaisesti.

5. Rekisterin tietosisältö
Rekisteri voi sisältää seuraavan ryhmittelyn mukaisia henkilötietoja: Sähköpostiosoite

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet
Rekisteri koostuu asiakkaan itse antamista tiedoista.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset
Rekisterin käsittelijänä toimii MailChimp-palvelu, joka vastaa tietojen säilyttämisestä. MailChimp on sitoutunut käsittelemään tietoja EU:n tietosuoja-asetusten sekä EU:n ja Yhdysvaltain välisen Privacy Shield –tietosuojajärjestelyn mukaisesti. MailChimp-palvelu saattaa siirtää ja säilyttää tietoja EU-alueen ulkopuolella.

Ilmoittamalla sähköpostiosoitteesi hyväksyt yksiselitteisesti tietojen luovuttamisen myös EU-alueen ulkopuolelle.

8. Tietojen tarkastusoikeus
Rekisteröidyllä henkilöllä on oikeus tarkastaa henkilötietolain mukaisella tavalla hänestä säilytettävät tiedot. Rekisteriä koskevat yleiset tiedustelut voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen taydennyskoulutus-info@helsinki.fi. Rekisteriä koskeviin yleisiin tiedusteluihin vastataan viimeistään kahden viikon kuluessa tiedustelun saapumisesta. Rekisteriin tallennettuja henkilökohtaisia tietoja voi kysyä ja tarkastaa joko lähettämällä kirjallisen ja omakätisesti allekirjoitetun tiedustelun kohdassa 2. mainittuun osoitteeseen tai tulemalla HY+:n toimistoon kohdassa 2. mainittuun osoitteeseen ennalta sovittuna ajankohtana. Henkilön on varauduttava todistamaan henkilöllisyytensä voimassa olevalla, virallisella henkilöasiakirjalla. Henkilökohtaisten tietojen tarkastuspyyntöihin pyritään vastaamaan mahdollisimman pian, kuitenkin vähintään tietosuojalain edellyttämän ajan puitteissa eli 30 vuorokaudessa.

9. Tietojen korjaaminen, poistaminen ja kielto-oikeus
Rekisteröidyllä on oikeus vaatia virheellisen tiedon korjaamista. Henkilötiedot poistetaan rekisteristä asiakkaan pyynnöstä tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi tai asiakkaan peruuttaessa tilauksensa.

10. Rekisterin suojauksen periaatteet
Rekisterin käsittelyssä noudatetaan yleistä huolellisuutta ja tietoturvasta huolehditaan asianmukaisesti. Käytössä on ajanmukaiset tekniset ratkaisut, kuten palomuurit ja salaukset. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä käyttöoikeuksia ja muita henkitietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja annettujen ohjeiden mukaan vain niiden henkilöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

Registerbeskrivning enligt 10 § i personuppgiftslagen (523/99)

1. Registerförare
Helsingfors universitets utbildnings- och utvecklingstjänster HY+
(Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+ Oy)
FO-nummer: 2764406-8

2. Kontaktuppgifter till registerföraren
Helsingfors universitets utbildnings- och utvecklingstjänster HY+
PL 53 (Fabiansgatan 32)
00014 HELSINGFORS UNIVERSITET
hyplus.helsinki.fi
Helsingfors universitets växel: 0294 1911
E-postadress för registerärenden:
taydennyskoulutus-info@helsinki.fi

3. Registrets namn
LUMATIKKA

4. Registrets användningsändamål
Personuppgifter hanteras och registreras för att de registrerade ska kunna informeras om LUMATIKKA-programmet. Personuppgifterna sparas i registret så länge som HY+ anser det vara ändamålsenligt eller som den registrerade själv vill vara med på sändlistan. Den registrerade kan avsluta prenumerationen, varefter hans eller hennes uppgifter tas bort från registret enligt gällande dataskyddsförordningar.

5. Registrets informationsinnehåll
Registret får innehålla följande personuppgifter om den registrerade:
E-postadress.

6. Registrets regelmässiga uppgiftskällor
Registret innehåller uppgifter som meddelats av den registrerade själv.

7. Regelmässigt utlämnande av uppgifter
Registret upprätthålls av MailChimp-tjänsten, som ansvarar för förvaringen av uppgifterna. MailChimp har förbundit sig till att behandla uppgifterna enligt EU:s dataskyddsförordningar och Privacy Shield-dataskyddsavtalet mellan EU och USA. MailChimp-tjänsten kan eventuellt lämna ut uppgifter till eller förvara dem i länder utanför EU. Genom att uppge din e-postadress ger du ditt otvetydiga samtycke till att uppgifterna kan överföras till utanför EU.

8. Granskningsrätt
Den registrerade personen har rätt att granska uppgifter om sig själv enligt personuppgiftslagen. Allmänna förfrågningar om registret skickas per mejl till adressen taydennyskoulutus-info@helsinki.fi. Dessa förfrågningar besvaras senast inom två veckor efter att förfrågan tagits emot. Man kan be att få granska sina personliga uppgifter som sparats i registret antingen genom att skicka en skriftlig och egenhändigt undertecknad begäran till adressen i punkt 2, eller genom att besöka HY+ på adressen i punkt 2 vid en tidpunkt som man kommit överens om på förhand. Personen ska vara beredd att kunna bevisa sin identitet med en giltig och officiell identitetshandling. En begäran om granskning av personuppgifter besvaras så fort som möjligt, dock senast inom 30 dygn i enlighet med dataskyddslagen.

9. Att rätta, radera och förbjuda insamling av uppgifter
Den registrerade har rätt att kräva att felaktiga uppgifter rättas. Personuppgifterna raderas från registret på kundens begäran eller på grund av upphörd kundrelation eller om kunden avslutar prenumerationen.

10. Principer för skydd av registret
Uppgifterna i registret hanteras omsorgsfullt och så att dataskyddet kan säkerställas. Registret skyddas även av moderna tekniska lösningar såsom brandväggar och kryptering. Registerföraren ser till att uppgifterna i registret hanteras konfidentiellt, i enlighet med gällande förordningar och endast av de personer till vars arbetsuppgifter det hör att hantera uppgifterna. Detta gäller även användarrättigheter och andra uppgifter som är avgörande för att man ska kunna garantera uppgifternas säkerhet.