Ohjelmointi

LUMATIKKA 3: Ohjelmoinnin merkitys matematiikan opetuksessa (2 op)

Syksyn 2021 kurssi-ilmoittautuminen alkaa lähiviikkoina! Tilaa tästä muistutus sähköpostiisi ilmoittautumisen alkamisesta.

Kuvaus

Kurssin tavoitteena on näyttää, miten ohjelmointitaito auttaa ratkaisemaan matematiikan ongelmia, jotka olisivat vaikeita tai kokonaan saavuttamattomissa perinteisin menetelmin.

Ohjelmoinnin perusteiden osaaminen tekee tietokoneesta tehokkaan ongelmanratkaisun työvälineen. Tietokoneen etuna on sen huima laskentanopeus, minkä ansiosta ohjelmoija voi automatisoida matemaattisen ilmiön tutkimisen. Kurssilla tutustutaan käytännön esimerkkien kautta siihen, miten ohjelmointi tuo lisää mahdollisuuksia koulun matematiikan aiheisiin.

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu erityisesti yläkoulun ja lukion matematiikan opettajille sekä luokanopettajille vuosiluokilla 3-6. Myös alan opiskelijoille on hyötyä kurssin materiaaleista.

Aikataulu

Syksyn 2021 verkko-opinnot (30.8.-28.11.2021)

Kurssi alkaa 30.8., ja kurssin tehtäviä voi palauttaa 28.11. saakka. Tämän jälkeen kurssin henkilökunta arvioi palautuksia. Varaudu täydentämään palautuksiasi pyydettäessä vielä muutama viikko määräajan jälkeen. Kurssin aktiivinen suoritusaika on 12 viikkoa työn ohessa. Kurssilla edetään yhteisessä, mutta joustavassa suoritusaikataulussa.

Kurssille voi ilmoittautua etukäteen sähköisellä lomakkeella, jolloin saat sähköpostilla kirjautumistiedot MOOC-alueelle noin viikkoa ennen kurssin alkua. Tilaa tästä muistutus sähköpostiisi ilmoittautumisen alkamisesta.

Kevään 2021 verkko-opinnot (11.1.-18.4.2021)

Kurssin oppimisympäristö on auennut 11.1.2021. Kurssin verkko-opinnoissa edetään yhteisessä, mutta joustavassa tavoiteaikataulussa. Kurssi päättyy 18.4.2021.

Ohjeaikataulu kurssin suorittamiselle – tätä ei kurssihenkilökunnan puolesta seurata, mutta on hyvä huomata että osan 2 ohjelmointikokeilun suunnittelu ja toteutus saattaa viedä huomattavasti aikaa:
Osa 1: Ohjelmoinnin harjoittelu 21.2. mennessä
Osa 2: Ohjelmointikokeilu 28.3. mennessä

Sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen kurssille. Kysymme yhteystietosi kurssin oppimisympäristössä.

Jos käytät Helsingin yliopiston MOOC-alustaa ensimmäistä kertaa, luo itsellesi käyttäjätunnus. Jos olet aiemmin osallistunut alustan kautta jollekin muulle kurssille, voit käyttää tuolloin luomaasi käyttäjätunnusta.

Kun olet vahvistanut käyttäjätunnuksen, liity kurssialueelle alla olevan linkin kautta. Ensimmäisen kerran jälkeen kurssi tulee näkyviin Omat kurssini -sivulle. Teknisissä ongelmissa ole yhteydessä info@lumatikka.luma.fi.

Kurssialueelle pääset tästä linkistä.

Kurssin tavoitteet

Kurssin osallistuja:
✓ Oppii Python-ohjelmointikielen alkeet Tie koodariksi -palvelun avulla
✓ Muodostaa yleiskuvan siitä, mikä on ohjelmoinnin merkitys matematiikassa
✓ Saa esimerkkejä ohjelmointitehtävistä ja jakaa muille omia ideoitaan, joita voi hyödyntää oppitunneilla.

Valmistaudu koulutukseen

Vinkkejä koulutukseen valmistautumiseen
Usein kysyttyjä kysymyksiä

Osallistujien palautetta kurssista

“Kiitoksia, “pakotettu” tutustuminen ohjelmoinnin perusteisiin vuosien vuosien tauon jälkeen olikin raikastava kokemus. Aion tehdä loputkin tehtävistä ja ajattelin ilmoittautua myös keväällä Pythonin peruskurssille oppilaitoksessani. Toivottavasti silloin jo avoimen yliopiston puolella. Kiitos.”

Ammattikorkeakoulun opettaja

Aiheesta blogissamme ja muualla

Tie koodariksi
Helsingin yliopiston tiedeluokka Linkki

Kurssin toteuttajat

Antti Laaksonen

Tietojenkäsittelytieteen yliopistonlehtori
Helsingin yliopisto
ahslaaks@cs.helsinki.fi


Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Alla rättigheter förbehålles.