MOOC

Massive Open Online Course eli MOOC on alun perin viitannut massiivisiin, tuhansille opiskelijoille suunnattuihin  avoimiin verkkokursseihin, mutta nykyisin termillä MOOC saatetaan viitata hyvinkin monenlaisiin verkkokursseihin.

LUMATIKKA-ohjelman verkkokurssit on suunnattu ensisijassa opettajille, mutta periaatteessa kuka tahansa kiinnostunut voi osallistua ohjelman verkkokoulutukseen. Kurssit toteutetaan Helsingin yliopiston MOOC-alustalla vuoden 2022 loppuun asti, minne kuka tahansa voi luoda oman käyttäjätunnuksen.

Hankevaiheen päätyttyä 31.12.2022 MOOC-kurssit siirtyvät Digicampus-palvelimelle, jääden yhä kaikkien saataville. Digicampuksella ei ole kuitenkaan enää ohjattuja kurssitoteutuskertoja, vaan kurssit viedään sinne muokattuina itseopiskeltaviksi. Kurssisuoritusten myöntäminen ei ole mahdollista enää hankevaiheen jälkeen. LUMATIKKA-nimellä varustetut kurssit löytyvät 1.1.2023 alkaen Digicampuksessa kategorian Kaikille avoimet kurssit / MOOC alakategoriasta Opetus ja kasvatustiede ja LUMA-keskus Suomi.

Lisäksi kurssien materiaaleja viedään kokoelmina Avointen oppimateriaalien kirjasto aoe.fi-palveluun vuoden 2022 aikana. Avointen oppimateriaalien kirjastosta vastaa  Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja CSC – Tieteen tietotekniikan keskus. Palveluun pistetyillä materiaaleilla on CC BY-SA 4.0-lisenssi (Nimeä-Jaasamoin 4.0 Kansainvälinen), mikä mahdollistaa aineistojen kopioimisen, levittämisen ja muokkaamisen omiin tarkoituksiin sopiviksi. Aineistoja voi löytää esimerkiksi hakusanalla lumatikka.

Top