Matematiikkaa kehollisesti ja liikkuen

Idealamppu

LUMATIKKA-koulutuksen valinnaisessa osassa voit koota tarjolla olevista kursseista itseäsi kiinnostavan kuuden opintopisteen laajuisen kokonaisuuden. Valinnaisen osan kurssit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, eikä niiden suorittaminen edellytä kaikille yhteisen osan tai luokka-astekohtaisen osan suorittamista.


LUMATIKKA 3: Matematiikkaa kehollisesti ja liikkuen (2 op)

Syksyn 2019 kurssitoteutus on käynnissä – tervetuloa kurssille!

Kurssikuvaus

Kehollisuudella, liikkumisella ja ulkoilulla voidaan tuoda matematiikan tunneille lisää innostusta ja motivaatiota sekä kokonaan uusia näkökulmia keskeisiin opintosuunnitelman teemoihin. Kurssi antaa muun muassa ideoita ja toimintamalleja matematiikan tuntien pitämiseen luokkahuoneen ulkopuolella. Mitä helposti toteutettavia mahdollisuuksia mobiiliteknologia tuo, ja miten oman liikkuvan oppitunnin voi suunnitella?

Tanssin ja kehollisen kokemuksen kautta avautuu myös paljon mahdollisuuksia matematiikassa tärkeään luovuuteen sekä tuttujen matemaattisten käsitteiden katsomiseen uusista näkökulmista. Suoran yhtälö hahmottuu koordinaatistoon ryhmässä suunniteltavan koreografian avulla, lumihiutaletanssissa pääsee symmetrian kokemaan itse symmetrisen kuvion osana ja jaollisuuden salat avautuvat taputusleikissä, naurunremakan lomassa. Matematiikka hahmottuu syvällisemmin, kun keho ja mieli toimivat yhdessä.

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu kaikille matematiikkaa opettaville varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Myös alan opiskelijoille on hyötyä kurssin materiaaleista.

Verkkokurssi

ALOITA KURSSIN VERKKO-OPINNOT MOOC-PALVELUSSA TÄSTÄ!

Kurssin verkko-opinnot voit aloittaa milloin tahansa ja edetä omassa aikataulussasi. Palauta kurssisuorituksesi 15.12.2019 mennessä. Sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen verkko-opintoihin.

Jos käytät Helsingin yliopiston MOOC-alustaa ensimmäistä kertaa, luo itsellesi käyttäjätunnus. Jos olet aiemmin osallistunut alustan kautta jollekin muulle kurssille, voit käyttää tuolloin luomaasi käyttäjätunnusta.

Verkkourssi koostuu seuraavista elementeistä:

✓ Verkkomateriaaliin tutustuminen ja pohdintatehtävät
✓ Kokeilut omassa opetuksessa, sisältäen suunnittelun, raportoinnin, vertaispalautteen ja reflektion

Vapaaehtoinen työpaja

Verkko-opintojen tueksi syksyllä 2019 järjestetään vapaaehtoinen, toiminnallinen työpaja (4 h) Helsingissä 1.11. (Tampereen työpaja peruttu vähäisen ilmoittautujamäärän takia.)

Ilmoittutuminen lähipäivään on päättynyt, mutta voit tiedustella vapaita paikkoja osoitteesta info@lumatikka.luma.fi.

Valmistaudu koulutukseen

Varaa kalenterista aikaa koulutukselle: verkkomateriaaleihin tutustuminen, opetuskokeilun suunnittelu, toteuttaminen ja reflektointi.

Lähipäivänä pukeudu vaatteisiin, joissa sinun on mukava liikkua. Työskentelemme liikuntasalissa ja mahdollisesti sään salliessa ulkona. Haastavaan hikiliikuntaan ei tarvitse varautua, mutta pulssi voi nousta ja lämmin tulla. Jokainen voi olla mukana liikkuvissa tehtävissä oman kehonsa ehdoilla.

Lisää vinkkejä koulutukseen valmistautumiseen
Usein kysyttyjä kysymyksiä

Aiheesta blogissamme

Kurssin toteuttajat

Martina Aaltonen

FT, Matematiikan tutkijatohtori, Helsingin yliopisto
martina.aaltonen@helsinki.fi

Saara Lehto

FL, Matematiikan tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto, tanssija, koreografi ja tanssinopettaja
saara.lehto@helsinki.fi

Lasse Eronen

FT / KL, Matematiikan pedagogiikan yliopistotutkija, Itä-Suomen yliopisto
lasse.eronen@uef.fi


Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Alla rättigheter förbehålles.