Matematiikka ja taide

Idealamppu

LUMATIKKA-koulutuksen valinnaisessa osassa voit koota tarjolla olevista kursseista itseäsi kiinnostavan kuuden opintopisteen laajuisen kokonaisuuden. Valinnaisen osan kurssit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, eikä niiden suorittaminen edellytä kaikille yhteisen osan tai luokka-astekohtaisen osan suorittamista.


LUMATIKKA3: Matematiikka ja taide (2 op)

Seuraava kurssitoteutus alkaa tammikuussa 2020 – ilmoittaudu nyt koulutukseen!

Ikosaedri

Kurssikuvaus

LUMATIKKA-ohjelman uutuuskoulutus vuodelle 2020 on verkkokurssi Matematiikka ja taide. Kurssilla esitellään monipuolisesti matematiikan ja taiteen yhteyksiä. Kurssin rikkaasta ideapankista voit ammentaa uusia ideoita esimerkiksi kuvataidetta, käsitöitä ja matematiikkaa yhdisteleviin monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin. Tule kurssille viihtymään kappaleiden rakentelun, pintojen virkkaamisen, laatoitusten värittämisen, fraktaalien tuottamisen ja solmujen somimisen parissa.

(Huom! Kurssiin sisältyy elementtejä aiemmilta LUMATIKKA-kursseilta Origameilla oivalluksia oppimiseen ja Rakennetaan matemaattisia esineitä, mutta kurssille on tuotettu myös uutta materiaalia.)

Kolmioista rakennettu etana

Kohderyhmä

Kurssi soveltuu varhaiskasvatuksen ja luokanopettajille sekä matematiikan, kuvataiteen ja käsityön aineenopettajille kaikilla asteilla. Ihanteellisinta on, jos kurssille osallistuu tiede- ja taideaineiden opettajia, joilla on mahdollisuus ideoida yhteistyötä omassa koulussaan tai päiväkodissaan.

Myös alan opiskelijoille on hyötyä kurssin materiaaleista, mutta opetuskokeilun suorittamiseen tulee olla opetusryhmä käytettävissä.

Kevään 2020 verkko-opinnot

Kevään kurssialue aukeaa 27.1.2020. Kurssin voi aloittaa ja suorittaa haluamaan ajankohtana. Kaikki kurssisuoritukset tulee olla palautettuna 26.4.2020 mennessä. Ennakkoilmoittautuminen päättyy 26.1.2020.

Verkkourssi koostuu seuraavista elementeistä:

✓ Verkkomateriaaliin tutustuminen ja pohdintatehtävät
✓ Kokeilut omassa opetuksessa, sisältäen suunnittelun, raportoinnin, vertaispalautteen ja reflektion

Valmistaudu koulutukseen

Varaa kalenterista aikaa koulutukselle: verkkomateriaaleihin tutustuminen, opetuskokeilun suunnittelu, toteuttaminen ja reflektointi.

Lisää vinkkejä koulutukseen valmistautumiseen
Usein kysyttyjä kysymyksiä

Aiheesta blogissamme ja muualla

LUMATIKKA-blogi 20.2.2019
LUMATIKKA-blogi 24.10.2019
LUMATIKKA-blogi 17.12.2019
Dimension verkkojulkaisu 28.5.2019

Aalto-yliopiston Maths&Arts-sivusto – mukana yhteistyössä
– mm. Bridges-konferenssi Espoossa kesäkuussa 2020
– osana Aallon tutkintotarjontaa olevia kursseja voit hyväksilukea myös LUMATIKKA-opintoihin (yhteydenotot kirsi.peltonen@aalto.fi)

Helsingin yliopiston Mathversum

Experience Workshop

Kurssin toteuttajat

Martina Aaltonen

Matematiikan tutkijatohtori
Helsingin yliopisto
martina.aaltonen@helsinki.fi

Taneli Luotoniemi

Taiteen tutkijatohtori
Aalto-yliopisto
taneli.luotoniemi@aalto.fi

Kirsi Peltonen

Matematiikan yliopistonlehtori
Aalto-yliopisto
kirsi.peltonen@aalto.fi


Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Alla rättigheter förbehålles.